De osteopatische behandeling

Een bezoek aan de osteopaat bij Hoeksche Waard osteopathie duurt drie kwartier. De eerste keer stel ik veel vragen: over uw (pijn) klacht, maar ook over de ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Zo probeer ik te achterhalen welk weefsel bij u de klachten veroorzaakt. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik onderzoek, laat u zien en leg uit welk bewegingsverlies in het lichaam uw klacht veroorzaakt. Dat doe ik terwijl u in uw ondergoed afwisselend zit, ligt en staat.

Behandelplan

Als het onderzoek is afgerond bespreken we wat ik heb opgemerkt. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Met zachte en soms stevige handgrepen maakt uw osteopaat lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk. Na de behandeling duurt het enige weken voor een volgende afspraak: het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen waardoor uw (pijn)klachten verminderen.

Emotionele reactie

Soms ervaart een patiënt kort na de behandeling een emotionele reactie. Het is ook mogelijk dat de patiënt na de behandeling korte tijd last krijgt van hoofdpijn, vermoeidheid of juist een verergering van de klacht. Het is dan ook goed om de dag van de behandeling rustig door te brengen. Wacht in dat geval met fanatiek sporten liever tot de volgende dag.
Als de behandeling aanslaat, merkt de patiënt al snel vooruitgang. Frequent zal na drie tot vijf behandelingen al een positief effect bemerkt kunnen worden.

Zelf werken aan uw herstel

Tijdens de periode dat u onder behandeling bent bij de osteopaat kunt u tegelijkertijd zelf aan uw herstel werken. Het is mogelijk een ondersteunend revalidatieprogramma bij FysioFit Westmaas te volgen om uw herstel te optimaliseren.

Als beloning voor uw inspanning in de fitnessruimte krijgt u een korting van 10 euro per behandeling op het osteopathie tarief van 80 euro.

Wilt u meer lezen over de osteopathie? Klik dan op onderstaand logo: